Vitesi büyüteceksiniz ; M.Uzel - Fotomaç Kayseri

Vitesi büyüteceksiniz; M.Uzel - Fotomaç Kayseri - Uzel Ajans A.Ş.

Ak Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Yerel seçimin mart 2019 da yapılacağını söyledi. Yavuz, ”Öne almak diye birşey yok. Başkanımız da “Artık bir vites büyütün” diye talimat verdi. Aday adaylık süreci başlamadan sahayı ısıtamayız. Aday adaylık süreçlerini ortaya çekip bu işlerle zamanımızı çarçur edemeyiz. Seçim çalışmalarına başladık ama belediyelerimizin yapacakları işler var, onlar işlerine motive olmuşlar. Dolaysıyla zamanı geldiğinde her bir arkadaşımızın ortaya çıkması ve genel merkezin seçenek şansını arttırması önemlidir ve bunu istiyoruz ama her şey yerinde ve zamanında olmalı” dedi.

CHP de gözler ekim ayına çevrildi. Olağanüstü kurultay, tartışmalarını gündeminden çıkaran CHP Yönetimi, rotası yerel seçimlere çevirdi. CHP nin seçim çalışmalarını hızlandırdığı, belediye başkan adaylarını Ekim ayından itibaren kademeli olarak açıklayacağı öğrenildi. CHP Yerel Yönetimlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyti Torun, adaylar arasında sürpriz isimlerin olabileceği mesajını verirken, ”Bizim için adayların iyi hizmet verecek ve halkta karşılığı olan isimler olmaları önemli” dedi.

Son aşamaya gelindi 24 Haziran seçimlerinden oy oranın yaklaşık üç puan düşürerek çıkan CHP, yerel seçim çalışmalarına odaklandı. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un başkanlığındaki seçim hazırlık grubu yerel seçim bildirgesi üzerindeki çalışmalarında son aşamaya geldi. Çalışmanın kısa süre içinde yapılacak belediye başkanları toplantısında son şeklini alacağı ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun onayının ardından kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı.

Bahçeli’den yerel seçime odaklanın talimatı MHP, 2019 Mart ayında yapılacak mahalli idareler seçim çalışmalarına başladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kurmaylarına,24 Haziran da yapılan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın galip çıktığını ifade ederek,2019 da yapılacak yerel seçimlere odaklanılması talimatını verdi.

Dosyalar incelenecek MHP, yerel seçimler için belediye başkanlarından taahhütlerini ne ölçüde yerine getirdiğini gösteren bir rapor hazırlanmasını istemişti. Ancak erken seçim kararıyla belediye başkanlarının hazırladığı raporlar rafa kaldırmak durumunda kalmıştı. Bahçeli, söz konusu hazırlanan raporların yediden incelenmesi talimatını verdi. Dosyalar genel merkezde inceleme altına alınacak.

Adaylar eylül ayına kadar belirlenecek Adaylar için kamuoyu yoklaması yapacak olan MHP de, böylelikle kimin aday olacağına karar yerilecek. Aday belirme çalışmalarının en geç eylül ayına kadar tamamlanması bekleniyor. MHP, daha önceki seçimlerde olduğu gibi diğer partilerden önce adaylarını sahaya sürmeyi planlıyor. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin cebinde “Mahalli İdareler Seçimleri” başlıklı, yerel seçimlere kalan günün hesaplandığı not kağıdı taşıdığı da kulislerden edindiğim bilgiler arasında.

Yerel seçim kapıda Siyasi parti genel merkezleri, yerel seçimler için kılıçları çekmeye hazırlanıyor. Aday olmak isteyen siyasetçiler ise Ankara yollarını şimdiden aşındırmaya başladı. Siyasette 1 gün hatta 1 saat bile çok önemli.