Spor, ruh ve beden sağlığıdır ; E.Uzel - Fotomaç Kayseri

Spor, ruh ve beden sağlığıdır; E.Uzel - Fotomaç Kayseri - Uzel Ajans A.Ş.

Eğitimin sağlıklı nesiller, mutlu bireyler yetiştirmek rolünü değerlendirdiğimizde öğrencilerin sadece akademik yönünü değil, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif becerilerini de ortaya çıkararak geliştirmek eğitimin en önemli misyonudur.

Okullarımızı sadece bilgi depolayan, sınavlara hazırlayan kurumlar olarak değil, hayata her yönüyle hazırlayan kurumlar olarak değerlendirmeliyiz. Spor; ruh ve beden sağlığı için olmazsa olmazdır. O halde okullarımızın sahip olduğu spor alt yapısı ve nitelikli eğitimci kadrosu ile eğitimle sporu bir arada götürmesi gerekir.

Kayseri de son yıllarda kamu kurumları olsun, ilçe belediyeleri olsun sporda her branşın alt yapısına mükemmel seviyede ulaşmıştır. Şehrimizi bırakın Türkiye’yi Avrupa da eşine benzerine rastlanamayan tesislere kavuşmuştur.

Bu spor alt yapısının işletilmesi ve sporcu yetişmesi için bu tesislerin okullarla, öğrencilerle buluşturulması gerekmektedir. Bunu yaparken okul, spor kulübü ve Gençlik Spor organizasyonları ilişkilerini yönetim düzeyinde olduğu kadar antrenör, veli ve sporcu düzeyinde de koordinasyon sağlanmalıdır.

Çünkü sporcu yaşının, öğrenci yaşı olması nedeniyle bu çocuklarımızın, gençlerimizin spor başarısı kadar okul başarısının da birlikte sağlanması gerekir. Öğrencilerin, velilerin bir yol ayrımına, tercihe zorlanması (Okul mu? Spor mu? Sorusu) önem arz eder.

Hedefimiz milli sporcular yetiştirmek kadar, sporu yaşam şekli olarak benimseyen tıp doktorları, mühedisler, öğretmenler gibi her meslek erbabında başarılı insanlar yetiştirmek olmalıdır.

Şehrimizin sporcu karakteri, yeteneği açısından böyle modern salonların olması, nitelikli spor eğitimcileri ile buluşturulduğunda, desteklendiğinde her branşta Avrupa, Dünya ve Olimpiyat başarıları elde edecek sporcular yetişeceğine inanıyoruz.

Bu arada Kayserimizin adıyla özdeşmiş, gururumuz Kayserisporumuzu süratle şahlanışa geçiren başkan Dr. Erol Bedir’e sonsuz teşekkürler.

Kısacası sporda başarılı ekip, çalışma, koordinasyon eğitim işidir.

Doktor Erol Bedir’in Kayserisporumuzu hak ettiği yerlere taşıyacağı ümidindeyiz.