Sokağınızın köşesinde bir köpeğin aç yatması vicdanınızı acıtmıyor mu? ; E.Uzel - Fotomaç Kayseri

Sokağınızın köşesinde bir köpeğin aç yatması vicdanınızı acıtmıyor mu?; E.Uzel - Fotomaç Kayseri - Uzel Ajans A.Ş.

Bitip tükenmek bilmeyen hayvan taciz ve işkenceleri hayvan severleri canından bezdirdi. Bende zaman zaman bu köşede hayvanlarla ilgili yazmaktan tükendim. İnsanlar işkenceden vaz geçmedi.

Sakarya da ayakları kesilen yavru köpek. Nevşehir Acıgöl Beldesinde zorla işkenceyle çöp aracında işkence yapılan köpek, yurdumuzun bir çok yerinde öldürülen masumlar.

Her gün araçların arkasında sürüklenen işkence edilen hayvanlar.

Kayseri’nin Yahyalı İlçesinde 70 yaşındaki adamın köpeğe tecavüzü, ciğerleri patlayana kadar eziyet edilen yük hayvanları. Burada Talas Beldesine Faytonlara koşulacak atlar için Talas Belediye Başkanı Dr.Mustafa Palancıoğlu, çok duyarlı davranacak bu faytonlara koşulacak atları iptal etti kendisine teşekkür ederim.

Zehirli buğday ile öldürülen güvercinler.

Demir kazıklara asılan kediler.

Kirpiler, kuşlar, böcekler. Yunuslar ve yunus parkları.

Saymakla bitmeyen hayvan taciz ve ölümleri.

Sakarya, olayından sonra Sayın Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanımız, Adalet Bakanımız yayınladıkları bildirilerde seçimden sonra 5199 sayılı kanunu kabahatlar dan çıkarıp ceza kanununa geçireceklerini söylediler. Biz hayvan severler bu kanunun bir an önce çıkarılmasını istiyoruz.

Başta sivil toplum örgütleri olmak üzere kamuoyunun çoğunluğu hayvanları istismar edenlere ağır cezaları gelmelidir. Çünkü para cezası caydırıcı olmamaktadır. Hayvanlara yapılan işkence ve tecavüz için mutlaka ağır hapis cezalar verilmelidir.

Barınaklar ölüm kampıdır. Hayvanlara zulmeden belediyelerin cezalandırılmaları ve bu cezaların belediye bütçesinden değil bizzat kendilerinden tahsil edilmesi gerekir.

Kamçı’ya teşekkürler

Başta mezbahalar olmak üzere hayvan barınakları, sirkler, küçükbaş ve büyükbaş hayvan çiftlikleri, kedi ve köpek üretim çiftlikleri ve petshoplar ve yurt dışından kaçak hayvan ticaretçileri olmak üzere tesis ayırımı yapmadan hayvana işkence uygulayan bütün birim ve şahıslara ağır cezalar verilmesi gerekir.

Ofisimizin bulunduğu Sivas caddesi üzerin de bulunan petshoplardaki küçücük demir kafesler içersindeki anne köpekler, kediler yavrulamalarını bekleyen bu hayvancıkları gördükçe içim acıyor. Birkaç kez Kayseri Tarım İl Müdürlüğünü aramama rağmen. hiç bir işlem yapılmadı. Sayın Valimiz hayvanlar konusunda çok duyarlı inşallah bu hayvanlar kurtulur.

Ben bu arada çok hayvan sever olan Sayın Valimizin Eşi Ayşe Kamçı ’yada çok teşekkür ederim. Ayşe Hanımında üç tane köpüşü var.. Onları o kadar çok seviyor ki.. Bakımlarını bizzat kendisi yapıyor. Geçen yaz Yazlığında başı boş uyuz bir hayvanı bularak tedavisini yaptırdığı hayvana halen bakmaktadır.. Allah sizden razı olsun Ayşe Kamçı.. Ne mutlu ki bize Kayserimizde hayvan sever Valimiz ve Eşi olduğu için..

Çocuklar, bebekler ve insanlıkta rahatlayacaktır.

Çünkü bütün suçlular ilk suçlarını hayvan üzerinde tecrübe ederek ve cesaretlenerek yapmaktadırlar.

Seri katillerin geçmişlerine baktığımızda hemen hepsinin hayvan cinayeti ile caniliklerine başladığını görüyoruz.

Hayvan öldürmenin bir adım ötesi insan öldürmektir.

İnsan veya hayvan hiç fark etmez. Hepimiz aynı dünyada nefes alan canlarız.

İnsanların ne kadar yaşam hakkı varsa tüm hayvanların da o kadar yaşam hakkı vardır..

Bizi yaratan yüce Allah onları da yaratmıştır. Bunun tartışılması bile söz konusu olamaz..