O KARANLIK GECE ; E.Uzel - Takvim Kayseri

O KARANLIK GECE; E.Uzel - Takvim Kayseri - Uzel Ajans A.Ş.

Herkesin o gece kendine göre bir hikayesi var elbette.. Önce gelen haberler, sonra endişeli bekleyiş, ardından hareketlenmeler ve son olarak da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın o telefon konuşmasıyla birlikte vatandaşların sokağa çıkma emrini verişi.. Türkiye darbelerden zaten bıkmıştı.. Nedense hep askeri kanattan gelmişti bu darbe işleri.. Dış güçlerin elini çekmediği ülkemizden tüm darbelerin arkasında mutlaka ellerinin var olduğu gerçeği, bizlere demokrasi adına adına yapılıyor diye yutturulmaya kalkışılır ama hiç te öyle sonuçlanmazdı.. Birçok masum insan tutuklanır cezaevlerine atılırdı.. Derin izleri vardı, geçmişte darbe teşebbüsleri, darbeler ve sonrasında yaşananların..

15 Temmuz gecesi yine böyle bir teşebbüsten sonra şaşırmıştık adeta ilk saatlerinde.. Tabii Kayseri’de gecenin ilerleyen saatlerinde hareketlilik başlamıştı.. Herkes üzerini giyip sokağa çıkmaya başladı.. Diğer tarafdan camilerde selalar okunmaya başlaması, Cumhuriyet meydanı bir anda insanlarla dolmaya başladı.. Trafik kilitlenmişti. Herkes heyecanlı ama kararlıydı.. İstemiyordu darbeyi.. Yeter diyordu feryat ederek.. İşte o duygular Cumhuriyet Meydanını doldurup taşırdı. İnsanlar yollara taştı, araçlar meydana uzakta ancak park edecek yer bulabildi..

Tabii burada kenti yönetenlerin neler yaşadıkları önemliydi.. Vali Süleyman Kamçı, Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, o gece askeri harekatın olmaması için inanılmaz bir çaba sarf ettiler. Emniyet Müdürü İbrahim Kulluların, yaptığı açıklamaya göre o karanlık gecede Türkiye de 1 saat içerisinde Cumhuriyet Meydanına 400 bine yakın insanın toplanması rekor kırmıştı..

Hain FETÖ darbe kalkışmasının 3.yıl dönümü..15 Temmuz, tankın tüfeğin değil, halkın zaferi olmuştur.. Bu zaferin en büyük kazanımı ise Demokrasi olmuştur.. Vatan aşkı maya gibidir.. Belirteyim.. Sütü bozuk olanda tutmaz.. Vatan sana canım feda..12 Eylül’de,28 Şubatta,15 Temmuz hain FETÖ darbe kalkışmasında da yağlı urgan vız gelir dedik. Darbeye karşı durduk.. O gece kaçacak delik arayanlar çoluğunu çocuğunu saklamak için yer arayanlar, saf değiştirmek için gelişmeleri takip edenler.. Banka ve market kuyruğunda olanlar, yurt dışında bulunanlar bugün kahraman edasındalar.. Bunları da gördük..15 Temmuz destanını yazanlar, yaşayanlar, o güne dair söz söyleme hakkına sahiptirler.. O geceyi pinekleyerek sinenler bugün kahraman edasıyla konuşamazlar..

O gece ve sonrasında Kayseri farkını gösterdi. Şunu asla gözden kaçırmam.. Ve yazmak zorundayım.. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Darbe gecesi Türkiye’nin tüm dünya ya yiğitlik ve kahramanlık dersi verdiğini gördük.. Bence o gece Kayseri’nin apayrı yeri olduğunu ve kahramanlık adına, yiğitlik adına tarihe ve şanına yakışır bir sınav verdiğini belirmeliyim.. Kayseri’yi yönetenler ile vatandaşların bütünlüğü, o gece yapılanlar, şehrin tarihi açısından önemli bir yer tutacaktır.. Allah bu ülkeye bir darbe daha yaşanmasın..