KAYSERİ’Yİ BÖYLE REZİL EDİYORUZ ; M.Uzel - Fotomaç Kayseri

KAYSERİ’Yİ BÖYLE REZİL EDİYORUZ; M.Uzel - Fotomaç Kayseri - Uzel Ajans A.Ş.

Kayseri için elini taşın altına koyanlar, şehre özellikle yerli yabancı turist gelmesi için her çabayı gösterenler, Kayseri’nin daha yaşanabilir hale gelmesi için Kayseri de yaşayan insanların daha iyi koşullarda hayatını sürdürmesini isteyenler boşuna çabalamasın.. Çünkü bizim gibiler çabalayıp dururken, bazıları tam tersini yapıyorlar. Kayseri’yi yaşanabilir kılmaktan süratle uzaklaştırmak istiyorlar... Kenti rezil etmek için ellerinden geleni arkasına koymuyorlar. Bakın size önemli turizmci 2 arkadaşımın anlattıklarını sizlerle paylaşacağım..

Geçen yıl Erciyes’e kayağı gelen Rusların kaldıkları otel den yürüyüş yaparak Erciyes’i geziyorlar bu arada 2 Rus çift ellerinde bira şişeleri,orada bulunan bir yetkili atın o elinizdeki biralar diyor ve ertesi gün gelen bütün Rus turistler Kayseri den ayrılıyorlar.. Diğer olay Kayseri’ye turistin gelmesi için büyük özveriyle çalışan Turizm koordinatörlerinden bir arkadaşım bir ay kadar önce Erciyes e geliyor,özel sektöre ait soyunma kabinlerinin kapıları yok bez örtüyü kapı yapmış diye anlattı..”Buraya mı? Turist gelecek diyor..

Geçen hafta ki yazımda (A) acentalarının durumunu yazmıştım.

Sayın Valim,Belediye Başkanlarım, oda başkanların, STK lar lütfen gayret edinde,ilave uçuşlar isteyelim.. Malaasef ilave uçuş yok..Yanı başımızda ki İllerde uçakların billetleri %50 ucuz. İstanbul-Kayseri uçak fiyatları 400 TL Böyle olursa bu bölgede turizm nasıl gelişir buraya kim gelir.

Kayseri Esnafının büyümesini istemiyorlar. Farkındaysanız bu şehirde ciddi bir başıbozukluk olmaya başladı. Ama Sayın Valimiz Şehmus Günaydın Büyükşehir Belediye başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Turizm için kolları sıvadılar. Şimdi Kayseri’ye ünlü gurmeleri davet ettiler 16-17 Kasımda yapılacak olan festival çok ses getircek.. Bu işte turizme katkı sağlar.. Koramaz Vadisine dikilen Lavantalar, yakın bir zamanda Kaniş-Karum çok güzel bir şekilde dizayn yapılacağını söyleyen Vali Günaydın Turizm için canla başla çalışanlardan biri olduğunu gördüm..

Geçenlerde sosyal medya da bir arkadaşım Kayseri ye ne kadar yerli yabancı ne kadar turist geldi acaba diye yazmış, bende Kayseri deki yetkili devlet kurmunu aradım sordum, en deseler beğenirsiniz gelen turist sayısını müzelere sormak lazım demez mi?

Buradan ben Kayseri Trafik Şube Müdürü Haşmet İbişoğlu’na teşekkür etmek isterim.. Çünkü şehrimizde gürültü yapan araçlar, caddelerde dirift yapan, makas atan araçları, yüksek sesle müzik dinleyen insanları rahatsız eden bu sürücülerden 295 kişinin ehliyetine el konduğunu anlattı.. Bunun yanında okullarda sosyal etkinlikler yaparak küçük öğrencilere trafikle ilgili eğitim verdiklerini anlattı.