Bizden ; M.Uzel - Takvim Anadolu

Bizden; M.Uzel - Takvim Anadolu - Uzel Ajans A.Ş.

Bir insanda şehir aşkı şehir sevgisi varsa, şehri ile ilgili her şeye duyarlı olacaktır. Şehrin taşını toprağını sevecektir. Bir insanda iş aşkı varsa işiyle ilgili hep güzel ve yenilikler yapacaktır ve kurumunu en iyi yere getirecektir.

Ben kendimden örnek verirsem işime aşığım, işimi seviyorum. Yeniliklere açığım başarmayı seviyor, insanları dinlemeyi ve sorunları çözmeyi kendime görev biliyorum. Yani işimin “amelesiyim”...

Kendimden örnek vererek bir arkadaşımı hatta birkaç arkadaşımı kaleme almak istiyorum. Ben Kayseri’de 28 yıldan beri basın sektöründen biri olarak 22 seneden beri ulusal bir gazetenin Kayseri ekini yaptım. Kayseri’de ilk radyo istasyonunu 1992 yılında kurdum. 1986 yılında gene Kayseri’de ilk reklam şirketini faaliyete geçirdim, Türkiye’nin en çok satan gazetesi Takvim Anadolu gazetesi olan Takvim Anadolu’yu 6 aydan beri haftalık olarak çıkarmaktayız. Ama her nedense reklamcılıktan gelme olduğumuz için bazı sözüm ona gazeteci geçinen birkaç kişi sağa sola onlar reklamcı, gazeteci değil masalı anlattılar, şimdi bakıyorum kendileri reklamcılığa soyundular Takvim Anadolu’ya bakarak taklit gazeteler çıkarıyorlar. Yeni mesleğiniz “Reklamcılık” hayırlı uğurlu olsun. Malum biz gazeteciyiz, haber kaynaklarımızın genelinde basın danışmanı arkadaşlarımız var. O basın danışmanları genelde bizden olur. Zamanında birlikte çalıştığımız arkadaşlar, yani gün gelir herhangi bir kurumda basın danışmanı olurlar. Zaman zaman banada basın danışmanlığı teklifleri gelmiştir ama şu ana kadar hiç birini değerlendirmedim. Şimdilik halimden memnunum. Bugün sizlerle paylaşmak istediğim Melikgazi Belediyesi Basın Yayın Müdürü Faruk Yaman ve ekibi, Kocasinan Belediyesi Basın Yayın Müdürü Sevda Polat ve ekibi.

Öncelikle Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü ne yapar onu paylaşayım sizinle. Belediye hizmetlerinde memnuniyeti artırmak, ilçe halkı üzerinde güvenilir, beklentilerin karşılandığı güçlü bir belediye olgusunu oluşturmak, yönetime katılımı sağlamak, halkın farkındalığını artırmak, yerel yönetimleri ve yerel demokrasiyi güçlendirmek adına çözümler üretmek. Ayrıca, yazılı ve görsel medyanın takibi, düzenlenen sosyal, kültürel ve teknik hizmetlerin tanıtımlarının çeşitli materyallerle yapılması, öneri ve şikayetlerin en kısa zamanda çözüme ulaştırılması, sosyal belediyeciliğin güçlendirilmesi amacıyla toplumun her katmanına ulaşacak projeler hazırlanması gibi temel faaliyetlerde bulunurlar.

Melikgazi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve bu birimin başındaki Faruk Yaman, bu yazdıklarımı fazlasıyla yapıyor. Sevgili kardeşim Faruk Yaman, siyasal kökenli, başta onu söyleyeyim ama 40 yıllık gazeteci gibi işlerinde de başarılı... Ben bu kardeşlerimi çok başarılı görenlerdenim.

Bazı yöneticiler vardır bir koltuk verildiğinde ne yazık ki o koltuğun hakkını veremezler ama Kocasinan Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Selda Polat kardeşim oturduğun koltuğun hakkını çok güzel veriyor. Her şeyden önce çok hanımefendi biri. Üstelik ünlü sunuculara taş çıkartacak ses tonu harika. Gerçi bu kardeşim benim gibi her işte çalıştıkları için o koltuğa pek oturamıyor ama elbette önemli olan başarmak. Kardeşim Selda Polat’ı her yerde görmek mümkün eğer bir organizasyon yapılacaksa sabaha kadar çalışır ve o organizenin en iyi şekilde olması için elinden gelen her şeyi yapar, aynı zamanda sunuculuğunda kimseye bırakmaz. Çalıştığı kurumu, mensubu olduğu Kocasinan Belediyesi’ni ve Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar’ı en iyi şekilde temsil etmek için elinden geleni fazlasıyla yaptığına ben şahit oldum.

Ben bu tür insanları seviyorum, yani burnu havada olmayacak, çocukla çocuk, büyükle büyük olacak.

Ben Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar’ı, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı tebrik ediyorum böyle güzel ekipler kurdukları için.

Faruk Yaman, Selda Polat ve ekip arkadaşlarına sevgimi sunuyor başarılarının devamını diliyorum.