Uyumayan şehir Kayseri ; M.Uzel - Sabah Kayseri

Uyumayan şehir Kayseri; M.Uzel - Sabah Kayseri - Uzel Ajans A.Ş.

Kayseri, Türkiye’de üretimin, sanayinin ve ticaretin dersini veren bir şehir. Dört organize sanayi bölgesinde fabrikalar çalışıyor, üretim gece gündüz demeden devam ediyor. Kayseri, bu anlamda ‘uyumayan şehir’ unvanını hak ediyor.

Üretime her zaman önem veren Kayseri, geleceğe de umutla bakıyor. Zaman zaman yaptığımız sohbetlerde işadamları, çocuklarının bakış acılarının çok farklı olduğunu söylüyorlar. ‘Üçüncü nesil’ dediğimiz bu çocukların, babadan dededen aldıkları üretim terbiyesinin yanında ‘markalaşma’ ve ‘kurumsallaşma’ gibi unsurlara da çok önem verdiğini görüyoruz. Türkiye’nin ünlü ekonomistleriyle bilgi alışverişi yapıyorlar, onlardan danışmanlık hizmeti alarak bayağı yol kat ediyorlar. İyi eğitim alıyorlar, yabancı dil bildikleri için yurt dışına pazarlama işini kendileri yapıyorlar.

Umut veren sözler

Kayseri Ticaret Odası’nda görüştüğüm genç bir işadamı, babasından aldığı bayrağı daha yükseklere çıkarmak istediğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı: “Hayal etmeden başarıya ulaşmak mümkün değil. Bizler sanayiciler olarak ihracatta çok büyük hedeflere ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Artık dedikoduyu bırakıp işimize gücümüze bakmalıyız. Devletimiz zaten bu terör olayları ile uğraşıyor. Ekonomiyi Türkiye’nin bir numaralı gündem maddesi yapmalıyız. Şehrimizdeki yatırımlara hız vermeliyiz, Kalkınmanın canlanması için başka çaremiz yok. İş ve istihdam üretmeliyiz...” Genç bir işadamından bunları duymak beni gerçekten umutlandırdı.

Kentin girişimci ruhu

Kayseri’nin gelişiminde gençlere büyük iş düşüyor. Kayseri’nin genlerinde bulunan girişimcilik ruhunun daha da güçlenmesi için gençlere girişimcilik aşılanması gerektiğine inanıyorum. Gençlerin girişimci olması için büyük fırsatların olduğu bu konuda kentimizde 3 üniversitenin bulunması büyük fırsattır. Yatırım gençlere, yani insana yapılırsa uzun vadede hem kentimiz hem de Türkiye kazanır.

Gençlere tavsiye

Gençlere tavsiyem şu; Çalışma yaşamınızda sizden daha iyi noktalardaki insanlara bakarak hırslanın. Aynı zamanda sizden daha kötü noktadaki insanlara bakın ve bulunduğunuz noktanın kıymetini bilin. Artık ekonomisi ve yönetimi güçlü bir ülkemiz var. Ülkemize güvenin ve daha çok yatırım için kolları sıvayın...