Paran kadar değil Hayrın kadar konuş ; M.Uzel - Fotomaç Kayseri

Paran kadar değil Hayrın kadar konuş; M.Uzel  - Fotomaç Kayseri - Uzel Ajans A.Ş.

Yetiştirdiği girişimcilerle ünlü Kayseri de, hayırseverlerin yaptırdığı hastane, okul, cami, sağlık ocağı sayısı da bir hayli fazla. Kayseri’de bulunan üç üniversite hayırseverler tarafından yapılmıştır. Üniversitelerin yapılmasında Kayseri’li iş adamı Mustafa Özhamurkar’ın yaptığı hizmetler hiçbir zaman unutulmaz. En son Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’nin yapılmasında çok büyük katkıları olmuştur. Bir ara görüştüğüm Özhamurkar, “Geceleri uyuyamazdım bu üniversiteyi nasıl bitireceğim diye, bakanlıkların kapısı bağ yolu yaptım. Ama şimdi çok mutluyum böyle bir üniversiteyi Kayseri’ye kazandırdığımız için. Ölsem de artık gam yemem.” Gerçekten de Nuh Naci Üniversitesi Türkiye’nin en başarılı üniversitelerinden biridir. Mezun olanların işsiz kalamayacağı üniversitedir. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de 21 yıllık belediye başkanlığı döneminde bir çok Cami, okul, hastane, sağlık ocakları, Müftülük binası, Türkiye’nin en modern Stadyumu olan Kadir Has stadyumu ve diğer tesislerinde emeği çoktur. Rahmetli Kadir Has’ın çocuğu olmadığı için, Bakan Özhaseki’yi oğlu gibi severdi. Bakan ne zaman Kayseri ye bir eser yapılacak Kadir Has’ın kapısını çalardı.

Geçtiğimiz günlerde Bakan Özhaseki bununla ilgili birşey anlattı; ”Kadir amcamı sık sık ziyaret ederdim, bir gün bana dediki oğlum Mehmet bu güne kadar 13 tane okul yaptırdım yeter mi ? Dedi bende yetmez ne kadar daha yaptırayım dedi 30 tane yaptır dedim. 30 tane okul yaptırdı, Allah gani gani rahmet etsin, Kayserili iş adamlarımızın hepsi hayır için yarışıyorlar Bunlardan biride İş adamımız Süleyman Çetinsaya’ dır. Kayseri yaptığı hizmetler unutulmaz, Erciyes Üniversitesinin İletişim Fakültesini, gene bölgenin en büyük kan merkezini, Nuh Naci Yazgan Üniversitesine yaptığı hizmetler, İstanbul da Zeytin Burnunda yaptırdığı Cami ve önümüzdeki günlerde Kayseri Erciyes Üniversitesin de temeli atılacak olan dünyada eşi benzeri olmayan 60 yataklı Çocuk onkoloji hastanesi yapımın öncülüğünü yaparak 20 milyona çıkacak hastaneyi Kayserili iş adamlarının şehrimize yaptığı hizmetleri unutamayız. Kayseri de bir tabir var, “Paran kadar değil, hayrın kadar konuş” derler. Kayseri’de kazancı yerinde olan herkes bir hayır yapar. Bu artık şehrimizde bir gelenek olmuştur. Kentte nereye giderseniz gidin sağlık ocaklarının, camilerin, hastanelerin, üniversitelerdeki fakültelerin hayırseverler tarafından yapıldığını görürsünüz.

Ulaşım reformları

Bu durum hem Kayseri’nin kalkınmasına destek olurken, Şehrin geçirdiği değişim ise gözlerden kaçmıyor. Kayseri’nin son yıllarda geçirdiği değişim şehirleşme açısından değerlendirildiğinde büyük bir başarı göze çarpıyor. Şehrin baştan yeniden yaratılması tarihi dokudaki yapıların korunarak restore edilmesi ve ulaşım reformları Kayseri’ye farklı bir görünüm sağlamış. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yeni projelere odaklanmış gerçekten de çok kısa zamanda beni bir hayrete düşüren alt geçitleri hizmete açmıştır. Başkan Çelik sözünün arkasında duran bir başkan. Kendisinden sokak hayvanları tedavileri için istekte bulundum. Veterinerlik Fakültesi ile anlaştı. Molu Köyünde bulunan Hayvan Barınağını iyileştirme çalışmalarına başladı. Geçenlerde yaşlı vatandaşların evlerini eşi ile gezmesi, hatta o yaşlılara eşinin yaptığı meşhur Kayseri mantısını servis yapması beni duygulandırdı. Başkan Çelik, Türkiye de spor etkinlikleri yapan belediye olarak 1. sırada yer almaktadır. 3 yıllık başkanlığı döneminde spora önem veren Çelik, sporda 370 etkinlik düzenlemiş, 81 bin öğrenciye 17 spor branşında eğitim verildiğini, 5 bin öğrenciye kayak kursu verildiğini, ayrıca anaokulu, kreşlerde “Miniklerde spor” yapsın etkinliği ile 30 bin öğrenci spordan yararlanmıştır. Sayın başkan, Allah yolunu bahtını açık etsin. Seni yeni dönemlerde de bu şehre başkan olarak görmek istiyoruz. Kayseri’yi Türkiye’nin değil Avrupa’nın örnek şehri yapıyorsun.