Valimiz Kayseri İçin Büyük Şans ; M.Uzel - Takvim Anadolu

Valimiz Kayseri İçin Büyük Şans; M.Uzel - Takvim Anadolu - Uzel Ajans A.Ş.

Kayseri’de görevine başladıktan sonra 15 Temmuz darbesi günü derhal işine koyuldu ve çok şeyin üstesinden geldi.

Zaman zaman Valimizle toplantılarda sohbet etmek imkanı buluyorum. Çok zeki, vakıf ve bunların çözümü için projeleri olan, enerjik, iş bitirici ve yapıcı bir kişilik. Danışmayı seven, yerel yönetimlerle, sivil toplum örgütleri ve odalarla, milletvekilleri ve hükümetle iyi ilişkiler kuran valimizin başarısında bu nitelikler çok önemli.

Sorunları önceliğine göre sıralıyor ve işe en önemlisi ve yapılması gerekenden başlıyor.

Görevli olduğu her yerde başarılı olmuş, kalıcı izler bırakmış, Gaziantep’de ve Malatya’da da çok güzel şeylerin yapılmasına öncülük etmiştir. Bunları Gaziantep’te ve Malatya’daki gazeteci dostlarımdan dinledim.

Geçenlerde Kayseri Sanayi Odası başkanı Mehmet Büyüksimitçi ile sohbet ederken zaman zaman Valimizin Sanayi odasında sanayicilerimizin sorunlarını dinlediğinden çok memnun olduğunu ve sorunlarını en kısa zamanda çözdüğünden dolayı çok memnun olduğunu ifade etti. Daha önceki Şehrimizde görev yapan Valilerimizin senede bir kaç kez geldiğini söyledi.

Yıllardır ihmal edilmiş Kayseri’deki bazı projelerle ilgilenerek oldukça yol alınmış ve önemli işler yapılmış. Kayseri turizminin ilerlemesi için turizmcilerle sık sık bir araya gelen. onlarla birlikte turizm fuarlarına katılan Valimiz Süleyman Kamçı, ilk defa Erciyes’e gelen Rus turistlere gerekli kolaylığın sağlanması için otelcilerle toplantılar yapmakta olup. Sadece Rusların değil Arap turizmine de ağırlık verilmesini anlattı.

Sayın Valimiz ayda bir kaç kez vatandaşlarla bir araya gelerek onların sorunlarını dinleyerek, sağlık konusunda, iş ve meslek edinmelerinde yardımcı olmaktadır.

Kayseri’nin artık sanayi sektöründe, daha fazla gelir getiren teknoloji ağırlıklı ürünler üretilmesine dönülmesini ifade etti. Sağlık turizmi konusuna da değinen Valimiz bununda çok önemli bir gelir kaynağı olduğunu anlattı.

Geçtiğimiz günlerde bizim gurup gazetelerimizin birinde “Erciyes’te kuş giripine yakalandı” diye bir haber yayınlandı. Anında bu konuyla ilgilenen Valimiz Kamçı, araştırma sonucu İstanbul’dan Kayseri’ye gelen Ünlü bir iş adamının gelininin İstanbul da yakalandığı girip vakasını Kayseri’de yakalanmış gibi haber yaptırması üzerine Sayın kamçı olayın üzerine gitmesi sonucu olayın gerçeğini ortaya çıkarması turizmciler tarafından takdirle karşılandı.

Sonuç olarak; ben böyle bir valiye sahip olmamızın Kayseri için büyük bir şans olduğuna inanıyor, kendisine teşekkür ediyor, başarılarının devamını gönülden diliyorum.