Şölen olsun! ; M.Uzel - Fotomaç Kayseri

Şölen olsun!; M.Uzel - Fotomaç Kayseri - Uzel Ajans A.Ş.

Galatasaray yenilgisinin ardından bir diğer renktaşı Göztepe’den aldığı üç puan ile tüm şehri sevince boğan ve adeta lige yeni bir başlangıç yapan Kayserispor, bugün Osmanlıspor ile üç puan mücadelesi verecek. Kadir Has Stadı’nda oynanacak maçın bir şölen havasında geçmesi için tüm Kayseri halkına önemli görevler düşüyor.

Sezon öncesinde başlanan kombine satışları sürerken bu maçın biletleri 10 ile 30 TL arasında değişiyor. Yani öyle büyük rakamlar değil. Süper Lig’in iki önemli takımını izlemek için son derece makul bir fiyat. Son günlerde ilimizdeki gurbetçi akınını da düşünürsek bugün tribünlerin dolması içten bile değil. Olması gereken de bu.

Kayserispor açısından bu maçın önemi ortada. Ancak bazı küçük nüanslar var ki maçın rengini belli edecek cinsten. Büyük umutlarla transfer edilen ama Galatasaray maçında sakatlanan Asomah Gyan iyileşti. Lopes yeniden takıma döndü. Bu iki oyuncunun takıma katılması kadro konusunda soru işaretlerini de beraberinde getirmiş durumda.

Futbolda "Kazanan takım bozulmaz" diye bir kült söz vardır. Bunun Teknik Direktör Marius Sumudica üzerindeki etkisini bugün göreceğiz elbette. Göztepe maçındaki kadronun bugün sahada olması muhtemel olsa da Asamoah Gyan gibi bir ismin ilkonbir dışında kalması yazık olacak.

Özellikle, üst üste ikinci maçını da sahasında kazanması Kayserispor için psikolojik bir rahatlama sağlayacaktır. Zira, bu maçın ardından Anadolu derbisinde Sivasspor deplasmanına gidecek olan sarı-kırmızılılar ardından ise şansının pek tutmadığı Antalyaspor’u konuk edecek. Bunun içindir ki Kayesrispor’un bugün sahadan üç puan ile ayrılması önümüzdeki haftalara çok daha umutlu bakmasının temel taşı olacaktır.