BABA OĞLU DOLANDIRIYOR ; E.Uzel - Takvim Anadolu

BABA OĞLU DOLANDIRIYOR; E.Uzel - Takvim Anadolu - Uzel Ajans A.Ş.

1991 doğumlu Mehmet Aydın’ın kurduğu ‘Çiftlik Bank’ı duymayan kalmadı. Geçen yıl bu zamanları bu gencin, reklamları tüm ulusal kanallarda, gazetelerde çarşaf çarşaf yayınlandı. Ulusal sermaye, yerli ve milli kuruluş olarak, hayvancılık üzerine büyük bir yatırım yapıldığını, bu büyük ve karlı yatırıma iştirak etmek isteyenleri beklediklerini filan belirtiyordu reklamlarında..

Yatırımcılar 1 koyup 10 alacaktı, nitekim ilk başlarda öyle de oldu. İnsanların güvenini kazanıp, çevresini bu işe yönlendirecek saadet zincirini olabildiğince genişletip, büyük rakamları gördükten sonra vurup kaçmaktı amaç ve nitekim Mehmet Aydın, geçtiğimiz günlerde bu amacına ulaştı, yüzlerce milyonu çarpıp, yurt dışına kaçtı..

Çiftlik Bank’a ellerinde avuçlarında ne varsa yatıran, tavuklar, büyükbaş, küçükbaş hayvan olarak para kazanacağını zanneden masum halkımız da, kamyonlarla tesisi basıp, hayvanlara el koymak isteselerde maalesef bunda başarılı olamıyorlar.

Bir zamanların Tinanikleri, Jet Fadılları, türlü türlü saadet zinciri, FETÖ şirketleri, finas kuruluşlarınca dolandırılan vatandaşlarımız, bunlardan ders almayıp, akıllanmayıp, halen 1 koyup 10 kazanma vaatlerine kanıp böyle yapılara para yatırmaya devam ediyor.

İnsana cazip geliyor. Hele hele Türk olup da kolay para kazanmak istemeyen çok az insan vardır. Sorun onlarda değil bence, sorunun tamamı bizde..

Nerede kolay para kazanmak varsa, hemen oraya koşarız. Bir sektörde iyi para kazanılıyorsa hemen herkes o sektöre atlar. Çalışmadan kolumuzu oynatmadan para kazanmaya bayılırız. Ama şu gerçeği hep unutuyoruz, dünya o kadar acımasız bir hale geldi. Reel piyasada para kazanmak o kadar zorlaştı ki, üretmek yeni şeyler bulmak sürekli inovasyon ile güncel kalmak, piyasadaki olağanüstü hareketliliği takip etmek, istihdam etmek, maliyetlere katlanmak insanlara artık zor gelir oldu. Dolayısıyla kolay yoldan para kazanmanın yollarını arayanları avlayarak esas kısa yoldan para kazanmayı amaçlayan bu tip dolandırıcılara gün doğmuş oldu...

Geçtiğimiz günlerde Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Çiftlik Bank’ın bir dolandırıcılık şebekesi olduğunu belirtmiş olsa da, bu sözleri eminim 1 yıl önce söyleseydi, yine yatırım yapacak binlerce kişi olacaktı...

Velhasıl Çiftlik Bank da ülkemizin dolandırıcılık tarihindeki yerini aldı. Bakalım önümüzdeki günlerde kimler yeni projelerle halkın karşısına çıkıp, ellerindeki paraları söğüşlemek için neler vaat edecekler, merakla bekliyoruz.

Elinde büyük ve küçük tutarlarda tasarrufu bulunan vatandaşlarımız, profesyonel anlamda ekonomiden anlamıyorlar ise bu konuda güvenecekleri bir yakınları yoksa (gerçi bu zamanda baba oğlu dolandırıyor) geleneksel yatırım araçları dışında, bilmedikleri yollara sapmaları hususunda uyarmak isterim.

Hiç kimse bu zamanda kolay kazanmıyor. Etinden tırnağından üç beş kuruş arttırıp, bu tasarrufları çakallara kaptırarak bir çırpıda varlıklarından olmak yerine, akla ve mantığa uyan yatırımlarda bulunmanın önemini umarım bir kez daha anlamışızdır.