Haydi Kayseri sen bunu yaparsın ; M.Uzel - Sabah Kayseri

Haydi Kayseri sen bunu yaparsın; M.Uzel - Sabah Kayseri - Uzel Ajans A.Ş.

Başarı denildiğinde herkesin zihninde gerçekleşen kurgular, olaylar, süreçler birbirinden çok farklıdır. Bu farklara rağmen, yine de bazı ortak kalıplarda buluşulması gerekir. Başarı öncelikle, ruhen ve bedenen huzurlu ve sağlıklı yaş almayı başarmaktır. Bunun için en önemli şart vicdandır. Bu nedenle, başarılı olmak öncelikle, temiz bir vicdan gerektirmektedir. Rekabetin en çirkin şekilde yapıldığı bu dönemde temiz vicdanlara rastlamak da oldukça güç.

★★★

Geçtiğimiz günlerde insani ve vicdani yönü çok büyük ve anlamlı olan bir yemeğe katıldım. Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ve eşi Ayşe Kamçı, farklı nedenlerle öz ailelerinin yanında bakılamayan 196 çocuğumuza devletin denetim ve himayesinde sıcak bir aile ortamı sunan koruyucu ailelerle, yemekte bir araya geldi. İnsani yönü gelişmiş olan bu ailelerin yer aldığı yemeğe biz de davetliydik. Burada ilk defa, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin eşi Neşe Özhaseki’nin, konuşmasını dinledim. Çok güzel bir konuşma yaptı. Kayseri’nin korucuyu aile kapsamında 4. sırada olduğunu belirten Neşe hanım, Kayseri’nin 1. sırada yer alacağına inandığını söyledi. Kayseri’nin bu konuda kısa sürede 1. sıraya geleceğine inanıyorum. Çünkü Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke ve eşi Sevil Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve eşi İkbal Çelik koruyucu aile kervanına katıldı...

★★★

Sayın Ayşe Kamçı ise konuşmasında, yardıma muhtaç olan yavrularımızın sağlıklı bireyler olarak yetiştirmek için onları koruyan, seven, destekleyen sıcak bir aile ortamına ihtiyaç duyduklarını anlattı. Kayseri’de 18 sevgi evinin bulunduğunu ve 172 koruyucu aile olduğunu söyleyen Ayşe Kamçı, devletin çocuk başına 4 bin 800 lira harcama yaptığını, sevgi evlerinde 57 kişinin görev aldığını söyledi. Bir evde 3 anne çalıştığını her şeyin çok mükemmel olduğunu ama aile sıcaklığının olmaması nedeniyle derinden üzüldüğünü ifade eden Kamçı gözyaşlarına hakim olamadı. Sayın Ayşe Kamçı’nın konuşmasında sokak hayvanlarına da değinmesi hayvan sever olarak bizleri de mutlu etti. Programda ünlü sanatçı Melihat Gürses, Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’ın koruyucu ailelerle ilgili mesajını iletti.

★★★

Sonuç şu ki; Neşe Özhaseki’nin teminnisinde olduğu gibi Kayseri’yi koruyucu aile sıralamasında Türkiye birincisi yapmak için hepimize ciddi ve büyük görev ve de sorumluluklar düşüyor.

Haydi Kayseri sen bunu da yaparsın...