Unutulan milli ata sporumuza Kayseri Şeker sahip çıktı ; M.Uzel - Fotomaç Kayseri

Unutulan milli ata sporumuza Kayseri Şeker sahip çıktı; M.Uzel - Fotomaç Kayseri - Uzel Ajans A.Ş.

Son yıllarda Türkiye’nin hızlı büyümesine paralel olarak Anadolu şehirlerine yapılan yatırım ve teşvikler, bölgede üretimi cazip hale getirdi. Bunlardan Türkiye’nin en büyük Şeker fabrikalarından olan Kayseri Şeker Fabrikası 2013 yılında iflas etme durumuna gelmişti. Kayyum olarak atanan Hüseyin Akay, fabrikayı 1 yıl içerisinde kara geçirip, Türkiye’nin 500 büyük firması içerisine girdiği gibi Kayseri’nin de vergi rekortmeni yaparak başarısını artık unutulmaya yüz tutmuş Milli Ata sporumuz olan Güreşe ve diğer spor branşlarında da son zamanlarda kendisinden söz ettirmiştir.

Kasım ayında Polonya da düzenlenen U23 Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonasında 75 kiloda Dünya Şampiyonu olan Kayseri Şekersporlu Milli Güreşçisi Fatih Cengiz’in Dünya Şampiyonluğu madalyasını Ülkemize ve Kayseri Şekerspor Güreş Takımına kazandırmasının ardından Kayseri Şekersporlu güreşçiler, yeni hedeflerinin Olimpiyatlarda bayrağımızı göndere çektirmek olduğunu belirtiler.

Milli Güreşçimiz Fatih Cengiz’le yaptığım görüşmede atak, işini seven, başarılı bir sporcu olarak gördüm. Fatih Cengiz; “Çok şükür şampiyonluk nasip oldu. Turnuva boyunca her gözümü kapattığımda aklıma iki sahne geliyordu. Birincisi Türk Bayrağını alıp koşmak, ikincisi de bayrağımızı yere koyup üstünde secde yapabilmek. Çok şükür bunları gerçekleştirdim. 2020 Olimpiyatlarında ülkemize inşallah altın madalya getireceğim” demesi bizleri gerçekten gururlandırdı.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, yönetimdeki başarısını sporda da gösteriyor. “Güreş bizim ata sporu ve milli sporumuzdur. Bu anlayış içerisinde biz Kayseri Şeker olarak güreşe elimizden geldiği kadar katkı sağlamaya çalışıyoruz. Gençlerimizin bu manada ellerinden tutuyoruz. Onlara imkanlar sunmaya çalışıyoruz. Onların yetişmesi başarılı olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İnşallah Türkiye’nin en iyi sporcularını yakın bir zamanda sadece güreşte değil, futbolda da, voleybolda da, baskette, başarılı gençlerimizi yetiştireceğiz” ifadesini kullanan Akay’ın başarısını sporda da göstereceğinden eminim. Çünkü Hüseyin Akay işini severek yapan yöneticilerinden biridir. Sporu seven, spora devamlı destek veren, sporcuların yanında olan Başkan Hüseyin Akay’a çok teşekkür ediyorum.

Kayseri Şeker büyümeye devam ediyor. Kayseri Şeker kendi sektöründe Türkiye birincisi, Güreş branşında da Dünya şampiyonu olarak her iki kategoride birincilik kürsüsünde. Kayseri Şeker’e ve Şekerspor Güreşçilerine başarılar diliyorum..