Kayseri’ye yön verenler... ; M.Uzel - Sabah Kayseri

Kayseri’ye yön verenler...; M.Uzel - Sabah Kayseri - Uzel Ajans A.Ş.

Bir kent düşününün, bir zamanlar Türkiye’nin sanayi atılımlarının başladığı şehir, geçmişte Kayseri’nin güçlü markaları konuşulurdu.

Türkiye’nin birçok bölgesinden insanlar çalışmak için Kayseri’ye gelirlerdi. Burada iş var, aş vardı. Çalışma terbiyesi olan hiç kimsenin aç kalmadığı yer Kayseri... Kayseri hayır hasanatte Türkiye’nin öncüsüdür. Yoksul ve garibanların, ‘ana kucağıdır’ Kayseri.

Şehrin markaları

Son yıllarda büyük markaları konusunda düşüş yaşadı şehir. İhracatta büyük kayıplar verdi şehir. Siyasette maşallahı var şehrin. Hepsi bülbül gibi konuşan milletvekillerimiz, bakanımız nerde afet var minderi oraya atar günlerce orada kalır. Kayseri son yıllarda değişmeye başladı.

Kayseri’nin yetiştirmiş olduğu inşaat piyasasında Türkiye’de olduğu kadar orta doğuda da kendinden söz ettiren Süleyman Çetinsaya, Kayseri’nin Turizmde bile kaderini değiştirdi. Yaptırdı Türkiye’nin en modern hoteli olan RadissonBlu, Kayseri’de turizmin öncü koordinatörleri, genel müdürleri ve çalışanı ile Kayseri Turizminde çok büyük rol oynadılar halende oynama devam ediyorlar. Dünyanın neresinde turizm fuarı var RadissonBlu, standını orada görebilirsiniz. Süleyman Çetinsaya, Kayseri’de ilk AVM sini açarak dünya markalarını buraya getirdi. Bugün Kayseri bin kişiye istihdam sağlayan Çetinsaya,19 Ekim’de sponsorluğunu üstlendiği “Sabah Gazetesinin düzenlendiği “İnşaat Kurultayını” yapacak Şehrimize Türkiye’nin marka olmuş inşaat firmalarını, Toki Başkanını, GMY ortaklığı başkanını, Çevre ve Şehircilik Bakanını otelinde ağırlayacak. Burada Kayseri’nin inşaat, kentsel dönüşüm sorunları tartışılacak.

Memleket sevdalısı

İlk gördüğüm anda sıcacık karşıladı beni, masasının üzeri dosyalarla dolu, çok çalıştığı belli oluyor, çünkü bir cumartesi günü görüştük Vali Kamçı ile bütün kadro orada sanki normal mesai günü gibiydi. Sıcacık bir sohbet başladı aramızda. Kayseri sevdalı biriyle Kayseri konuşmak bana mutluluk verdi. Kenttin markalarından açıldı konu ardından Kayseri’nin dününü, bugünün, yarının konuştuk.

Kayseri’yi konuşurken Vali Beyin gözlerinin içi parlıyordu. Kayseri’yi çok iyi yerlere taşımak için büyük çaba harcadığına şahit oldum. İki memleket sevdalı olarak aynı pencereden bakmak hoşuma gitti. Kayseri’nin ne kadar önemli kent olduğunu ikimizde biliyoruz. Sürekli olarak halk günleri düzenleten Vali Kamçı, aynı şekilde sık sık iş adamları ile bir araya gelerek onlarında sorunlarını dinliyor. Kayseri en ücra köylerine kadar gidip köylülerin sorunlarını, muhtarların sorunlarını yerinde gören Vali Süleyman Kamçı, Kayserililerin “En baba valisi” olmuş.

Başarı hikâyeleri

“Keşke bu şehirde yaşayan her insan, kenti taşımak için ellerinden geleni” yapsalar diye düşündüm kendi kendime... Şehir zor bir şehir çünkü... Kayseri de severek valilik yapmak, Kayseri de bu şehre aşık olarak gazetecilik yapmak çok zor bir iş ama çok çalışsanız keyifli. Vali bey çok çalışarak zor şehre katma değer katmanın heyecanını taşıyor.

Kayseri’nin öyle başarılı hikâyeleri var ki bunlar bana keyif veriyor. 3 yıla yakın SABAH KAYSERİ olarak Kayseri’nin güçlü markalarının haberlerini yapıyoruz. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.