‘Merhaba’ derken ; M.Uzel - Fotomaç Kayseri

‘Merhaba’ derken; M.Uzel - Fotomaç Kayseri - Uzel Ajans A.Ş.

Ve beklenen gün geldi... Kayserispor uzun bir aradan sonra yenilenmiş yüzüyle sahne alıyor. Türk Telekom Arena’da Galatasaray ile oynayacağı maç ile 2017-18 Süper Lig İlhan Cavcav sezonuna ‘’Merhaba’’ diyecek olan Sarı-Kırmızılı takım oynayacağı bu ilk hazırlık maçı ile akıllardaki birçok soru işaretini de silmiş olacak. Zira geçen sezon ile bu sezon arasında neredeyse kabuk değiştiren Kayserispor, hocasından oyuncusuna, yönetiminden çalışanına kadar farklı bir görüntü çiziyor.

Bugün saya çıkması muhtemel kadro birkaç isim dışında belli gibi. Teknik Direktör Marius Sumudica’nın yabancıların ağırlıkta olduğu bir kadro ile sahaya çıkacağı aşikar. Ama, kadro yada taktikten çok şehir içinde birlik ve beraberliğin sağlanması camia açısından çok daha faydalı. Maç öncesinde patlayan Welliton krizi, Kadir Has Stadı’nda yapılan açılışa yapılan farklı eleştiriler, yönetimin birlik ve beraberliği tam anlamıyla sağlayamadığını işaret ediyor.

Gyan tedirgin etti

Taraftar elbette yapılan transferlerden memnun. Fazla transfer yapılması, uzun aradan sonra sezona açılış töreni ile girilmesi, takım ürün satış noktasının kurulması ve ucuz kombine bilet satımı taraftarı havaya sokmaya yetti. Şehirde bir hareketlenme var ama bu tüm kesimlere ulaşmış değil. Bunun içinde bu sezon alınacak skorlar büyük önem taşıyor. İyi sonuçlar, birlik-beraberlik duygularını güçlendireceği gibi kötü sonuçlar, ayrılıkları arttırabilir.

Sezonun ilk maçının deplasmanda Galatasaray gibi güçlü bir takım ile olması handikap gibi görünse de, alınabilecek puan yada puanlar ise büyük bir ivme kazandırabilecek potansiyele sahip. Transferde fazla isim imza atsada, Welliton olayında görüldü ki bu durum taraftarı olduğu kadar futbolcuları memnun etmedi. Asamoah Gyan’ın takıma gelmesi forma savaşı verecek oyuncuları tedirgin etmişe benziyor.

Tüm bu konuların açıklığa kavuşması ileriki günlerde camianın takınacağı tutum bugün sahada alınacak skor ile doğru orantılı olacak.

Kayseri için hayırlara vesile olan bir sezon dileği ile...