Bu müdür bu şehre lazım ; M.Uzel - Sabah Kayseri

Bu müdür bu şehre lazım; M.Uzel - Sabah Kayseri - Uzel Ajans A.Ş.

Kayseri Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, 1964 Nevşehir doğumlu...

Emniyet Teşkilatı’nda önemli görevlerde hizmet verirken son olarak 21 Aralık 2013’te Emniyet Genel Müdürlüğü’nde bir “görevden alma depremi” yaşanmıştı. Bu sırada pekçok üst düzey polis görevden alındı ve bunların yerine de “devletin güvendiği isimler” getirildi. İşte bu manada İbrahim Kulular’ın bu tarihte Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı’na getirilmesi önemlidir.

Ve zaten bu görevini de layıkıyla yaptığı ve güveni boşa çıkarmadığı için de 13 Mayıs 2014’te Kayseri Emniyet Müdürü olarak atandı. Ve uzun süredir de buradaki görevini bize göre layıkıyla yapıyor ve hele hele 15 Temmuz sonrası icraatlarıyla başarılı işlere imza atarak bir kere daha kendine güvenenleri mahcup etmiyordu. Ve o gece, 15 Temmuz gecesi polis telsizinden yaptığı “tüm emniyet teşkilatı mensupları silahlarını kuşanarak acilen görevlerinin başına dönmeleri ve kimseye silahını teslim etmemeleri “ konusundaki açık emri hala şehirde dilden dile anlatılıyor.

FETÖ’yü daha kimse bilmezken çok iyi bilen Emniyet Müdürü Kulular’ın Nevşehirli kayınpederi rahmetli Erbakan’a çok yakın olduğundan dolayı, Emniyet’te de FETÖ’cüler ile yıldızı hiç barışmadı ve yolları hiç kesişmedi.

Sadece FETÖ ile mücadele mi değil tabi ki, Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ve ekibinin en az bu konu kadar başarılı olduğu bir diğer husus da, uyuşturucu ile mücadele idi.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü uyuşturucu Türkiye’de 1. sırayı aldı. Bu başarısı takdir edilmiştir. Aynı şekilde terör örgütü FETO da Türkiye genelinde Kayseri 2.sırada olması gene Emniyet Müdürü İbrahim Kulular’ın büyük başarısıdır.

Bugün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yaşıyorsa, Kayseri Emniyet Müdürü İbrahim Kulular’ın sayesinde yaşıyordur. Geçen yıl Temmuz ayında adalet yürüyüşünde, Kayseri’den hareket eden minibüsü takip eden Kayseri emniyeti 15 DAEŞ lıları yaptıkları telefon görüşmesini ortaya çıkaran Kayseri Emniyeti Kılıçdaroğlun’u son anda ölümden kurtarmışlardır.

Her Emniyet müdürleri kararnamesi gündeme geldiğinde, ‘alınmayacağı’ yönünde haberler yapılan Kulular şayet birgün buradan başka bir yere tayin edilirse biliniz ki bu Kayseri’den daha büyük bir şehir olur ve biliniz ki, o şehir halkı o andan itibaren daha güvenli ve daha huzurlu günlere adım atmış olur, tıpkı şimdi Kayseri’de olduğu gibi...